Menu :

BL Radětice 2005

23. července 2005       Radětice 2005 

          Ahoj všem, dostal jsem za úkol napsat článek o 4. kolu letošní Brdské ligy, které se odehrálo v Raděticích. 

     První co upoutalo všechny přítomné při příjezdu byla trať. Zaslechl jsem dotazy jako "Co je to proboha za krpál?" nebo "Může se běhat v mačkách?". Pravda, trať byla mírně do kopce, ale převýšení nepřekročilo 3 metry a obě tratě byly naprosto stejné, takže všichni soutěžící měli stejné podmínky. 

     Celkově dorazilo 30 družstev a i diváků přišla pěkná řádka. A ač to ze začátku nevypadalo, počasí se umoudřilo a vydrželo bez deště celé odpoledne. V kategorii žen se sešlo 7 družstev a hned první útoky ukázaly jejich připravenost.

     .Mezi čtveřici, která postoupila do playoff se probojovaly holky ze Sloupu, Prosenické Lhoty, Bezděkova pod Třemšínem a domácí dívčiny z Radětic. První rozběh mezi Sloupskými a Bezděkovskými děvčaty byl naprosto jednoznačný. "Bezděholky" nedokončily a Sloup šel celkem snadno do finále.

      Ve druhém rozběhu se utkala Prosenická Lhota s Raděticemi a po menším zaváhání na radětické základně sestřelily dříve holky z Prosenické Lhoty. Když se kazí něco, tak se kazí všechno - tak tohle přísloví se vyplnilo do puntíku v boji o třetí místo. Holky z Bezděkova měly několik problémů se spojením hadic takže se zdržely na základně déle než bylo záhodno a když jim do toho strojnice pustila vodu, zůstal na základně jeden velký uzel. 

     Pro místo na bedně si tak v klidu doběhly domácí holčiny. Ve finále jsme viděli naprosto vyrovnaný souboj a rozdíl byl minimální. (Pros. Lh. : Sloup 23,01: 22,41) Z vítězství se tak radovaly "maskované" dámy ze Sloupu.

Fotečky z Radětic 2005 

Napsali o soutěži v Periskopu

     V kategorii mužů bylo celkem 23 týmů. I v této kategorii se objevilo pár nepovedených útoků. Útok nedokončili celkem tři družstva: Vysoká, Pňovice B a Třebotov. Největšího času dosáhlo družstvo Radětice B a to 48,5.

     Rozdíly v časech jsou soutěž od soutěže menší a prokázalo se to i v Raděticích. Pro ukázku rozdíl mezi prvním a osmým časem byl 3,63 vteřiny. Na osmém až devátém místě po prvním kole se dostala Prosenická Lhota spolu s Horními Hbity a teprve los poslal do bojů playoff prosenické kluky. 

     Play off si další postup zařídili Bezděkov A, když s časem 16,75 (oba proudaři stejně) porazil Prosenickou Lhotu, Zalužany A, které využili chyby Radětic, když se nepodařila spojit pravá proudnice, Pňovice A, které hladce zdolaly Lochovice s časem 16,15 (pravý proud 16,04), a Třebsko, které rovněž využilo bezděkovského "Béčka". 

     V semifinále se z poháru smůly napili napřed bezděkovští, kde se nepovedl levý proud a čas 22,96 nestačil na zalužanských 18,9, a poté i třebští borci, kde se pro změnu nepovedl pravý proud (levý proud 17,75 a pravý nedokončil) a do finále tak poslali Pňovice (16,37). 

     V boji o třetí místo se tak utkal Bezděkov s Třebskem. Za zvuků "terénní slepice" dali kluci z Bezděkova čas 16,97 (levý 16,75), který je vyhoupl na bednu. A finále? Zde Pňovice ukázaly svou letošní velkou sílu a časem 16,7 zdolali kluky ze Zalužan, kteří předvedli v Raděticích svůj životní výkon a druhé místo bylo opravdu vydřené. 

      Jako tradičně se běžel ještě souboj allstars ,tentokrát pouze v kategorii mužů, kde po dlouhém a napínavém souboji zvítězil východ. Na závěr naše naprosto nezávislá a úplně střízlivá komise zvolila nejkrásnější "tváře a těla" tohoto kola Brdské ligy. Druhou vicemiss byla zvolena Pavlína Průšová z Chrástu, první vicemiss byla Anna Benešová ze Sloupu a miss Míša Lukášová z Radětic. Šerpu Missáka Brdské ligy si domů "odvezl" Miroslav Langmajer ml. 

     Cenu pro nejlepší proudařku si odnesla bezděkovská Lenka Kozelková (20,59) a o nejrychlejšího proudaře se muselo losovat mezi Ing. Janem Vachatou a Karlem Boukalem (oba 16,04). 

     Po soutěži se sešla spousta lidí z různých týmů na hasičské párty v místním hostinci, ale popisovat tuto akci nebudu, to by si zasloužilo článek sám o sobě. Dodatek: cenu pro nejlepšího "Béčkaře" by si jistě odnesl mediálně slavný Petty. :o)

Kuře 
 

 

 

 

Úvodní stránka | přidat k oblíbeným | nastavit jako výchozí stránku